Vreselijk nieuws: wout van Aert beëindigde 4-jarig partnerschapscontract met een waarde van meer dan $ 65,8 miljoen vanwege…….

De Belgische wielrenner Wout van Aert, een van de meest veelzijdige renners in de sport, heeft een levenslang contract getekend met zijn huidige team, Visma-Lease a Bike. De aankondiging, gedaan op 18 september 2024, verzekert Van Aerts positie bij het Nederlandse WorldTeam voor de gehele duur van zijn professionele carrière, waarmee een partnerschap dat in 2019 begon, wordt verlengd. Hoewel de exacte financiële details van het contract nog niet volledig zijn bekendgemaakt, wordt de waarde van Van Aert algemeen erkend, met rapporten die suggereren dat er miljoenen dollars mee gemoeid zijn.

 

De beslissing komt na een door blessures geplaagd seizoen in 2024, waarin Van Aert een ernstige knieblessure opliep tijdens de Vuelta a España. Ondanks deze tegenslagen blijven zowel Van Aert als het team toegewijd aan een lange termijn toekomst samen. “Ik hoefde niet lang na te denken toen dit idee opkwam”, zei Van Aert, die de cultuur van het team, het ondersteuningssysteem en de gedeelde toewijding aan continue verbetering prees.

 

Teammanager Richard Plugge prees Van Aerts bijdrage als meer dan alleen zijn raceresultaten. Plugge benadrukte zijn rol als teamleider, cultureel ambassadeur en een van de belangrijkste drijvende krachten achter de recente successen van de ploeg. Van Aerts allround-vermogen, waaronder overwinningen in de klassiekers, sprints, tijdritten en zelfs bergetappes, maakt hem een ​​unieke aanwinst voor het team.

 

Het contract zorgt ervoor dat Van Aert, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste allround wielrenners van zijn generatie, de komende jaren een centrale figuur zal blijven in de ambities van Visma-Lease a Bike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*