“Niet meer te stoppen? Wout van Aerts Vuelta-droom eindigt in dramatische crash, diepe wonden bedreigen WK-ambities”

Vuelta van Wout van Aert afgebroken na dramatische crash, toekomst voor WK onzeker

De Belgische wielrenner Wout van Aert kreeg een verwoestende klap te verduren tijdens etappe 16 van de Vuelta a España van 2024 na een zware crash op een vochtige afdaling. Terwijl hij het peloton leidde, verloor van Aert de controle in een gladde bocht naar links, belandde op de weg en liep diepe wonden op aan zijn rechterknie en elleboog. Ondanks een dappere poging om door te gaan, dwongen de blessures hem om zich terug te trekken uit de race, die hij domineerde met drie etappezeges en een groene trui-race.

 

Medische rapporten lieten geen breuken zien, maar van Aerts kniewond vereiste intensieve zorg. Zijn team, Visma-Lease a Bike, bevestigde dat hij naar het ziekenhuis was gebracht en de nacht had doorgebracht om te herstellen voordat hij terugkeerde naar België voor verdere behandeling. “De wond was diep en vereist veel aandacht”, zei zijn teamdirecteur, Grischa Niermann.

 

Deze crash is de laatste tegenslag in een tumultueus seizoen voor van Aert, die eerder dit jaar al geblesseerd raakte. Het incident werpt twijfels op over zijn vermogen om deel te nemen aan komende belangrijke evenementen, waaronder de wereldkampioenschappen op de weg en de wereldkampioenschappen grind, die beide later deze maand gepland staan.

 

Van Aert was in uitzonderlijke vorm, met etappezeges in Castelo Branco, Cordoba en Baiona, waardoor hij favoriet was om meer te winnen. Deze crash zorgt er echter voor dat zijn team hun strategie voor de rest van het seizoen opnieuw moet kalibreren. Fans en teamleden vragen zich nu af of van Aert op tijd zal kunnen herstellen voor zijn belangrijke herfstdoelen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*