Matej Mohoric is klaar om zijn wereldtitel op het gravel te verdedigen en verwacht verrassingen – “Vorig jaar was Wout van Aert favoriet en won niet”

Matej Mohoric is een extreem getalenteerde rijder en fietsbegeleider; en vanwege dat laatste is hij ook een natuurtalent voor gravelracen. Hij bewees dit door vorig jaar wereldkampioen te worden in Veneto; maar zal dit keer een veel moeilijkere taak hebben, vooral vanwege een blessure.

Onlangs, voorafgaand aan een Gravel World Series-race die hij als voorbereiding wilde gebruiken, crashte de Bahrain – Victorious-rijder en moest hij zijn voorbereiding aanpassen. “Ik heb mijn hand geblesseerd in Girona, dus ik moest de weg-WK overslaan, maar het gaat beter en het doet niet meer zoveel pijn; ik ben fit om zondag te racen”, zei Mohoric in een persbericht.

“Het parcours is sneller en iets minder technisch dan vorig jaar, dus het zal moeilijker zijn om het verschil te maken. Ik denk dat de groepen groter zullen zijn en in een groep aan de finish zullen komen voor een gereduceerde sprint. Ik zal er alles aan doen om mijn titel te verdedigen, maar het zal zeker niet makkelijk worden… er staan een paar grote namen op de startlijst!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*