Wout Van Aert deelt vijf sterke redenen waarom hij ervoor koos om hier voor altijd te blijven. Wout van Aert sluit zijn carrière af bij Visma | Lease a Bike

De Belgische wielersuperster Wout van Aert heeft zijn toekomst aan Team Visma | Lease a Bike toevertrouwd met een baanbrekend “levenslang” contract, een zeldzaamheid in de wereld van de professionele sport. Van Aert heeft al een contract tot 2026 en zijn verlenging betekent dat hij de rest van zijn carrière bij het team blijft. De 30-jarige, bekend om zijn veelzijdigheid, legde uit dat zijn beslissing werd ingegeven door meerdere factoren, waaronder het top-tier supportsysteem binnen het team.

In een videoaankondiging gaf van Aert aan hoe thuis hij zich voelt binnen het team, aangezien hij de afgelopen vijf jaar een sterke band heeft opgebouwd. “Dit team is uniek en past perfect bij mij. Ik heb een groot deel van mijn succes te danken aan de ongelooflijke omgeving van het team”, aldus van Aert. Hij benadrukte het belang van continue ontwikkeling, zowel individueel als als groep, als een van de drijvende redenen achter zijn beslissing.

 

Teammanager Richard Plugge was eveneens enthousiast over de langdurige samenwerking en noemde van Aert een “onmisbaar” onderdeel van de teamcultuur. “Wout is niet alleen een renner van wereldklasse, maar ook een leider die het hele team beter maakt met zijn inzichten en charisma”, voegde Plugge toe.

 

Van Aerts beslissing om te blijven komt na een tumultueus seizoen 2024, gekenmerkt door blessures maar ook indrukwekkende prestaties, waaronder het behouden van zowel de berg- als de puntentrui in de Vuelta a España. Ondanks tegenslagen blijft hij optimistisch over zijn toekomst bij het team en kijkt hij uit naar meer successen in de toekomst.

 

Deze “levenslange” deal onderstreept van Aerts toewijding aan Team Visma, waardoor hij de komende jaren een sleutelfiguur in de wielersport kan blijven.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*